Saturday, June 3, 2023

Ce reprezintă EU Organic School, un nou proiect lansat în aceste zile

Recomandare:

Miercuri, 29 martie 2023, a avut loc la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) evenimentul de lansare a proiectului „EU Organic School”.

Care este obiectivul și ce reprezintă noul proiect

Obiectivul proiectului „EU Organic School”, implementat de Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică – „BIO România”, este de a încuraja conștientizarea publicului cu privire la producția ecologică în România și Polonia, în mod particular în școli, pentru a stimula cererea și a crește consumul de produse ecologice.

Totodată, pentru un număr selectat de unități de învățământ în care se oferă mese zilnice elevilor (mic dejun sau prânz), proiectul va asigura produse din agricultura ecologică.

Școala Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este singura unitate de învățământ din regiunea Moldovei selectată și prima care va beneficia de facilitățile acestui proiect.

Opinii avizate

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC, în contextul dat, a declarat:

„Ne bucurăm că UAIC este prima instituție de învățământ din România care devine partener în proiectul EU Organic School, fiind singura selectată din regiunea de nord-est. Chiar dacă în această etapă proiectul se adresează elevilor, sper ca în viitor să îl putem extinde la nivelul întregii comunități academice a Universității.”

Avraham Marian CIOCEANU – Președintele  Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică – „BIO România”, a subliniat, la rândul său:

„Suntem onorați să fim astăzi aici, la prima universitate din România, sper ca proiectul pe care îl lansăm acum să fie aplicat cât mai curând la nivel național, pentru toți elevii. Suntem bucuroși să începem aici să implementăm proiectul, întrucât sunteți singura universitate din România care are toate nivelurile de studii, de la grădiniță până la doctorat”. 

Cine este grupul țintă

Grupul țintă al proiectului este constituit din elevi din clasele pregătitoare până la clasa a VIII-a, alături de profesori/învățători ai acestora. O altă categorie a grupului țintă o reprezintă operatorii din sectorul ecologic împreună cu alți profesioniștii din domeniu (jurnaliști, bucătari, experți și influenceri). 

Cum se va derula proiectul

Prin proiectul „EU Organic School”, în unitățile școlare selectate vor fi organizate ateliere dedicate atât profesorilor cât și elevilor, în cadrul cărora se vor distribui și materiale educaționale adaptate pentru trei categorii de vârstă. Vor fi amplasate în școlile selectate automate vending ecologice, care vor oferi gratuit produse ecologice ambalate, cum ar fi sucuri de fructe ecologice și gustări ecologice (batoane cu fructe și/sau cereale).

De asemenea, două grupuri de profesori și elevi din România vor efectua vizite de studiu în Polonia, unde vor participa la ateliere mixte, vor vizita livezi ecologice și unități de producție, vor face excursii educaționale și vor participa la concursuri și evenimente sportive. 

Concluzie și informații suplimentare

În cadrul evenimentului a fost semnat un acord de parteneriat între UAIC și Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică – „BIO România” în vederea derulării proiectului dar și un protocol de colaborare între Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică – „BIO România” și Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Republica Moldova (MOVCA). 

Proiectul „EU Organic School” este implementat de Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică – „BIO România” în parteneriat cu Asociația Producătorilor și Procesatorilor de Alimente Organice din Polonia și Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Republica Moldova (MOVCA), va fi derulat în perioada 01.04.2023 – 01.04.2025 și are un buget total de 2,041,750 euro, potrivit PR UAIC. 

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img