Sunday, May 28, 2023

Căutat de INTERPOL, reținut la frontieră. Foto

Recomandare:

Un tânăr ucrainean, căutat de către autoritățile de baștină la nivel internațional, a fost reținut în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

Ieri, 3 martie 2023, pentru formalitățile de control, efectuate pe sensul de ieșire din Republica Moldova, s-a prezentat ucraineanul de 36 de ani.

Conform informației BNC INTERPOL Kiev pe numele bărbatului figura mandat de arest și extrădare pentru comiterea unei infracțiuni în Ucraina. 

Totodată, în cadrul documentării cazului, polițiștii de frontieră moldoveni au stabilit că persoana nu are intrare legală pe teritoriul R. Moldova.

A fost întocmit proces-verbal de constatare, după care persoana fiind escortată în izolatorul de detenție preventivă al Direcției de Poliție din municipiului Chișinău, până la luarea unei decizii. potrivit colegiilor de la Secția relații publice Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM.

Un străin și-a aplicat în pașaport ștampile falsificate

În punctul de trecere a frontierei Tudora a fost depistat un cetățean străin care pentru a-și legaliza șederea în statul vecin și-a aplicat în pașaport ștampile falsificate. Polițiștii de frontieră i-au deconspirat fapta ilegală ieri, 3 martie 2023.

Întâmplarea, pe larg: Pe cazul dat, la intrarea în Republica Moldova s-a prezentat în calitate de pieton un cetățean azer, domiciliat în Ucraina.

În cadrul controlului de frontieră s-a constatat că în pașaport sunt aplicate ștampile de intrare și ieșire din Moldova cu semne vădite de falsificare.

La audieri, persoana a recunoscut faptul că pentru prelungirea termenului de ședere în Ucraina a fost nevoie o dată la 90 zile să părăsească teritoriul, astfel a apelat la o rudă din Moldova care i-a aplicat ștampile în document.

Cercetările pe caz continuă, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor., au transmis aceleași surse mențioante anterior.

Ultimele date de la frontieră

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 41 379 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 21 326 traversări persoane. 

✔️ Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 24 427, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 16 952.

✔️ Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 23 007 traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate 12 224 treceri și alte 6 148 traversări – frontiera aeriană. 

✔️ Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

PTF Leușeni – 7 955 traversări persoane;

PTF Aeroportul Chișinău – 6 148 traversări persoane;

PTF Sculeni – 6 231 traversări persoane;

PTF Otaci – 4 080 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 2 894 traversări persoane;

🇺🇦 Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 10 443 treceri, dintre care 5 136 – pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 1 140 au constituit trecerile minorilor ucraineni.

⛔ În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova, pentru 36 de persoane s-a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat.

🤝 Se recomandă călătorilor, înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere (http://border.gov.md/camere-web).

➡️ În 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele fapte:

– trei treceri ilegale ale frontierei de stat;

– șapte persoane au încălcat regimul punctelor de trecere și cel al zonei de frontieră;

– două documente de călătorie falsificate;

– 20 de încălcări ale regulilor de folosire a vinietei și de exploatare vehicule;

două persoane, identificate cu consemn național.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img