Saturday, June 3, 2023

Câți străini au vizitat Republica Moldova anul trecut

Recomandare:

În anul 2022 29 de mii turiști și excursioniști au vizitat Republica Moldova, arată datele Biroului Național de Statistică. Numărul turiștilor a crescut cu 20,8% față de anul precedent.

Potrivit informațiilor, majoritatea turiștilor, 91,4% din numărul total, au fost vizitatori de o zi care au sosit în scop de odihnă, recreere și agrement.

În anul 2022 numărul de turiști și excursioniști, participanţi la turismul organizat de agențiile de turism și turoperatori a înregistrat 477,2 mii de persoane sau cu 48,7% mai mult față de anul 2021.

Creșterea numărului de turiști și excursioniști în perioada cercetată se datorează majorării numărului de participanţi la turismul emițător cu 106,9 mii persoane (+49,1%), turismul intern – cu 44,4 mii persoane (+56,0%) și turismul receptor – cu 5,0 mii persoane (+20,8%), potrivit Bani.md.

Turismul în Republica Moldova are un potențial de dezvoltare, prezentând o combinație complexă de medii naturale și aici vorbim despre arii naturale, masive forestiere în centrul țării, toltre, defilee, lunci și artificiale, precum lăcașuri medievale, cetăți, orașe cu diverse stiluri arhitecturale, stațiuni balneare, festivaluri, vinării etc).

Potențiale forme de turism care ar putea concura pe piața internațională sunt de asemenea: turismul vinicol, ecoturismul, turismul de recreare, de sănătate și cel cultural.

Geografic și istoric

Din punct de vedere al așezării geografice dar privind și aspectul istoric, specificitatea teritoriului se încadrează între obstacolele naturale reprezentate de Carpații Orientali la apus, adâncul canion al văii Nistrului la miazănoapte și răsărit, luncile umede și mlăștinoase ale Nistrului inferior, limanurilor basarabene, Dunării de Jos și Siretului inferior la miazăzi, care au reprezentat în decursul unor limite ale Tirgeților, Carpilor, Bastarnilor, Iașilor și însfârșit ale romanicilor orientali.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img