Tuesday, June 6, 2023

Cât câştigă un mecanic auto și alți angajați de la Porsche

Recomandare:

Iată că s-a anunțat și aceasta: cât câştigă un mecanic auto și alți angajați de la Porsche. Alte amănunte, în cele ce urmează.

Despre companie

Compania Porsche AG, de obicei prescurtat Porsche, este un producător german de automobile specializat în mașini sport de înaltă performanță, SUV-uri și sedanuri, cu sediul central în Stuttgart, Baden-Württemberg, Germania.

Compania este deținută de Volkswagen AG, o participație de control fiind deținută de Porsche Automobil Holding SE. Gama actuală a Porsche include modelele 718 Boxster/Cayman, 911 (992), Panamera, Macan, Cayenne și Taycan.

Cel mai popular angajator

Platforma de recrutare Glassdoor a votat Porsche AG cel mai popular angajator anul trecut. Ucenicii sunt plătiți conform contractului colectiv IG Metall pentru industria metalică și electrică. 

Potrivit acesteia, în primul an de formare se pot aștepta la un salariu lunar brut de 976 până la 1.037 de euro și în al patrulea an de la 1.141 până la 1.264 de euro pe lună.

Oricine prinde un stagiu râvnit la Porsche AG se poate aștepta la un salariu anual cu normă întreagă de 15.100 de euro, potrivit publicației Bild.

Studenții care lucrează, în schimb, câștigă un salariu anual brut cuprins între 12.480 și 21.120 de euro.

Concret, un muncitor calificat în producţie câştigă în jur de 50.400 de euro brut pe an, iar un mecanic industrial câştigă în medie 52.900 de euro, după cum relatează Bild. Inginerii de cercetare primesc în medie 85.700 de euro brut pe an, iar liderii de echipă au un salariu mediu anual de 100.600 de euro.

Un mecanic auto are un salariu anual de 36.700 euro.

Iar la cel mai înalt nivel se află desigur șeful Porsche care câștigă în jur de 4,76 milioane de euro pe an.

Bonusul de succes la Porsche AG, în schimb, este deja legendar, deoarece este acordat fiecăruia dintre cei 36.000 de angajați. 

În 2019, de exemplu, a fost de 9.700 de euro pe angajat, ceea ce pentru unii angajați corespunde cu trei luni întregi de salariu. În plus, conform presei menționate anterior, aceştia au o reducere de 20 la sută la modelele populare.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img