Thursday, June 1, 2023

Când ar putea fi gata vaccinurile împotriva cancerului și a bolilor de inimă. Ce spun experții

Recomandare:

Un anunț de ultimă oră atestă că vaccinurile împotriva cancerului și a bolilor de inimă “ar putea fi gata până în 2030”. Cel puțin la această concluzie au ajuns experții în medicină. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Potrivit opiniei doctorului Paul Burton, directorul medical al companiei farmaceutice Moderna, în următorii șapte ani ar putea fi produse vaccinuri pentru tratarea unor afecțiuni grave, inclusiv a cancerului și a bolilor de inimă.

Compania mai sus menționată a dezvoltat unul dintre cele mai importante vaccinuri covid și se spune că este ocupată acum cu dezvoltarea de vaccinuri "personalizate" care să vizeze diferite tipuri de tumori, după cum a relatat Sky News.
În același context, dr. Burton a explicat că până în 2030 ar putea fi disponibile tratamente "extrem de eficiente", iar "multe sute de mii, dacă nu milioane de vieți" ar putea fi salvate.

Cercetarea revoluționară a lui Moderna ar putea oferi în cele din urmă protecție împotriva mai multor infecții respiratorii. Printre acestea se numără virusul sincițial respirator (VSR), gripa și covid-19, toate acestea putând fi tratate cu ajutorul unei singure injecții.

În mod similar, ar putea fi dezvoltate terapii cu ARNm pentru a face față unor boli care nu au în prezent niciun tratament disponibil, a subliniat expertul. Studiile Moderna au arătat “o promisiune extraordinară” a mai spus medicul. Aceste lucrări au inclus cercetări privind bolile infecțioase, cardiovasculare, autoimune și rare, precum și cancerul.

Opinia specialistului

"Cred că vom avea terapii pe bază de ARNm pentru boli rare care până acum nu puteau fi combătute și cred că, peste 10 ani, ne vom apropia de o lume în care se va putea identifica cu adevărat cauza genetică a bolii și, cu o simplitate relativă, se va putea edita și repara folosind tehnologia bazată pe ARNm", a declarat dr. Burton pentru The Guardian.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img