Sunday, May 28, 2023

Caloriile controlate asigură o îmbătrânire lentă

Recomandare:

Reducerea caloriilor ajută la pierderea kilogramelor, dar cercetătorii au descoperit că a oprit și îmbătrânirea celor care nu sunt supraponderali.

Cercetătorii au lucrat cu 220 de voluntari care locuiau în Noua Zeelandă, cu vârste cuprinse între 26 și 45 de ani, dintre care o treime și-au redus aportul caloric cu 25% timp de doi ani. Celelalte două treimi au mâncat normal.

Testele pentru tensiunea arterială și colesterolul mai ridicate au fost corelate cu activitatea genetică din organism pentru a evalua gradul de îmbătrânire prezent în testul final de sânge.

Specialiștii au descoperit că cei care consumau mai puține calorii păreau să îmbătrânească cu până la trei procente mai încet.

“Acest studiu este foarte interesant”, a declarat dr. Daniel Belsky, care a condus studiul . “Încetinirea îmbătrânirii biologice înseamnă să trăiești mai mult și să te îmbolnăvești mai târziu”.

Reducerea numărului de calorii

Reducerea numărului de calorii este o formă de cură de slăbire ce atinge limite între 30 și 50% din caloriile consumate înainte de începerea curei. Această metodă, considerată a prelungi tinerețea și viața în general, este foarte criticată de unii specialiști, care sunt de părere că duce la subnutriție.

La o serie de organisme animale model s-a reușit demonstrarea, prin dietă, efectul de potențiere a menținerii a sănătății și prelungirea vieții.

Datorită factorilor numeroși și complecși, nu s-a reușit demonstrarea efectului pozitiv la om prin metoda reducerii numărului de calorii.

Caloria este o unitate de energie care își are originea în teoria calorică învechită a căldurii. Din motive istorice, sunt utilizate pe scară largă două definiții principale ale termenului “calorie”.

Caloria mare, caloria alimentară, caloria dietetică sau kilogramul de calorie a fost definită inițial ca fiind cantitatea de căldură necesară pentru a crește temperatura unui kilogram de apă cu un grad Celsius (sau un kelvin).

Caloria mică sau gramul de calorie a fost definită ca fiind cantitatea de căldură necesară pentru a provoca aceeași creștere la un gram de apă. Astfel, 1 calorie mare este egală cu 1000 de calorii mici.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img