Tuesday, June 6, 2023

Call Centru „Linia Verde” a Poliției de Frontieră funcționează non-stop

Recomandare:

S-a dat anunțul. Call Centru Linia Verde” a Poliției de Frontieră este funcțional non-stop.

Istoric vorbind, de la începutul anului și până acum, peste 10 mii de apeluri telefonice parvenite din partea cetățenilor, au fost înregistrate de operatorii Call Centrului Poliției de Frontieră „Linia Verde” +373 (22) 259-717.

În marea majoritate, apelurile erau consemnate în perioada zilei, iar noaptea și în zilele de weekend numărul acestora era în scădere.

Care sunt întrebările frecvente

Întrebările frecvente au vizat condițiile de trecere a frontierei de stat pentru persoane, dar și regulile de regim în zona de frontieră. 

Din partea cetățenilor moldoveni au fost semnalate cel mai des apeluri din partea părinților sau însoțitorilor care urmau să traverseze frontiera cu minorii. La fel și mulți au fost interesați de situația din punctele de trecere a frontierei de stat, dar și funcționalitatea noi aplicații epermis.border.gov.md.

Din partea cetățenilor străini, întrebările au fost cu referință la cerințele statului Republica Moldova pentru autorizarea trecerii frontierei de stat.

De asemenea, au existat solicitări de informații privind condițiile de obținere a vizei pentru intrare/tranzitare a teritoriului Moldovei, precum și regulile de trecere a frontierei spre și dinspre Ucraina.

Din partea cetățenilor ucraineni au parvenit întrebări privind posibilitatea traversării frontierei R. Moldova cu documente ucrainene interne, perioada de ședere și pașii de obținere a unei protecții temporare pe teritoriul R. Moldova.

În acest context, Poliția de Frontieră amintește că prin Hotărârea Guvernului nr.21/2023 a fost aprobată acordarea protecției temporare persoanelor strămutate din Ucraina, o informare în acest sens poate fi accesată pe link-ul: temporaryprotection.gov.md.

Linia verde non-stop

Grupul de gestionare a „Liniei Verde” funcționează în regim non-stop. Instituirea specialiștilor a avut drept scop de a spori nivelul de transparență în funcționarea autorității, de a asigura un dialog eficient între cetățean și polițist de frontieră, precum și de a oferi informații din prima sursă pe linia de activitate frontalieră.

Informațiile au fost oferite redacției noastre de către colegii de la Secția relații publice, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI, Republica Moldova.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img