Tuesday, June 6, 2023

Beneficiile cafelei cu lapte

Recomandare:

Părerile sunt și aici împărțite, Uni spun că dăunează, alții afirmă că face bine. Iată despre ce este vorba. Oamenii de știință recomandă consumul de cafea cu lapte, susținând că acest lucru ar putea fi de două ori mai bun pentru tine.

Ce se știe despre cafea. Ultimele cercetări

Cafeaua este bogată în antioxidanți numiți polifenoli, iar aceștia s-au dovedit a reduce inflamațiile, au explicat ei.

Inflamația este răspunsul organismului la amenințările exterioare care pot varia de la bacterii, toxine și traume până la temperaturi extreme, toate acestea putând leza țesuturile corpului.

Ultimele cercetări efectuate în Danemarca sugerează că consumul de articole bogate în polifenoli, cum ar fi cafeaua, împreună cu cele pline de aminoacizi, cum ar fi laptele, face ca antioxidanții să fie și mai eficienți în reducerea inflamației.

De ce consumăm cafea

Cafeaua este cea mai populară și mai răspândită băutură din întreaga lume. Ea este consumată atât pentru plăcerea senzorială, cât și pentru efectele ei stimulatorii. Băută în forma ei clasică (neagră) nu conține calorii.

Cafeaua reprezintă o sursă de cafeină, vitamine, minerale și antioxidanți. O ceașcă de cafea conține:

  • 95 mg cafeină;
  • vitamina B2 (riboflavină): 11% din necesarul zilnic;
  • vitamina B5 (acid pantothenic): 6% din necesarul zilnic;
  • vitamina B1 (tiamină): 2% din necesarul zilnic;
  • folați: 1% din necesarul zilnic;
  • mangan: 3% din necesarul zilnic;
  • potasiu: 3% din necesarul zilnic;
  • magneziu: 2% din necesarul zilnic.

Studii de actualitate

Studiile de specialitate referitoare la consumul de cafea indică faptul că aceasta are efecte benefice asupra sănătății dacă este consumată în cantități moderate.

Potrivit Ghidului American de Nutriție (Dietary Guidelines for Americans), o cantitate moderată de cafea reprezintă 400 de miligrame de cafeină, respectiv 3-5 cești/ zi.

Beneficii

Între 50-300 mg cafeină consumată zilnic poate aduce o serie de beneficii, printre care:

  • creșterea abilității de concentrare;
  • stimularea sistemului nervos central;
  • scăderea timpului de reacție;
  • prelungirea duratei de timp până la instalarea somnului;  
  • polifenolii și antioxidanții prezenți în cafea protejează în fața dezvoltării celulelor canceroase;
  • scăderea nivelului inflamațiilor din organism;
  • niveluri scăzute de estrogen;
  • scăderea riscului de dezvoltare a cancerului endometrial și a celui de ficat;
  • risc scăzut de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 comparativ cu persoanele care nu beau deloc cafea;
  • antioxidanții din cafea reduc stresul oxidativ și inflamațiile din organism
  • consumul constant de cofeină este asociat cu un risc scăzut de a dezvolta boala Parkinson (normalizează nivelul de dopamină);
  • previne formarea calculilor biliari;
  • consumul de cafea are efecte benefice asupra ficatului, inclusiv reducerea riscului de mortalitate provocat de ciroza hepatică.

Dar există și contraidicații. Mai mult amănunte în acest sens click aici.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img