Tuesday, June 6, 2023

Update. BREAKING: Președintele SUA, Joe Biden, în vizită surpriză la Kiev. Video

Recomandare:

Update. Biden vizitează Kievul, capitala asediată a Ucrainei, anunță și New York Times, în ediția de luni, 20 februarie 2023. Președintele Biden a făcut o călătorie de câteva ore cu trenul de la granița cu Polonia, într-o demonstrație a hotărârii administrației sale în fața invaziei de un an a Rusiei în Ucraina.

Președintele Biden a făcut luni o călătorie secretă în capitala asediată a Ucrainei, ajungând după o călătorie de câteva ore cu trenul de la granița cu Polonia, într-o demonstrație a hotărârii administrației sale în fața invaziei de un an a Rusiei în această țară.

Vizita la Kiev s-a desfășurat în secret din cauza unor probleme de securitate, Biden plecând din Washington fără preaviz după ce el și soția sa au luat o cină rară în oraș la un restaurant sâmbătă seara.

Președintele Biden fusese deja programat public să ajungă la Varșovia marți dimineața pentru o vizită de două zile, iar oficialii au negat în mod repetat că ar exista alte planuri pe care le-ar putea anunța cu privire la o călătorie în Ucraina în timp ce se afla acolo.

Într-adevăr, Casa Albă a publicat duminică seară un program public pentru ziua de luni în care îl arăta pe președinte încă la Washington și plecând seara spre Varșovia, când de fapt era deja la jumătate de lume distanță.

Știrea inițială

Președintele american Joe Biden a sosit la Kiev într-o vizită surpriză, prima în regiune de la începutul războiului din Ucraina.

Ziarul Kyiv Independent a relatat luni, 20 februarie 2023, că președintele s-a aflat în oraș pentru discuții cu Volodimir Zelenski.

Călătoria are loc după vizita lui Zelenski la Washington în decembrie 2022, ocazie cu care a promis să ofere Ucrainei tot sprijinul de care are nevoie pentru a face față forțelor invadatoare.

El a spus: “Nu am avut nici un fel de probleme: “Vom oferi Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a reuși pe câmpul de luptă”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, călătoria are loc pentru a marca aniversarea unui an de la invazie, iar Biden se va deplasa și în Polonia. Acolo, el urmează să se întâlnească cu președintele Andrzej Duda pentru a discuta despre cooperarea bilaterală și sprijinul acordat Ucrainei.

Se înțelege că se va întâlni, de asemenea, cu liderii celor Nouă de la București (B9), un grup de aliați NATO din Europa de Est.

Știre în curs de actualizare.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img