Sunday, May 28, 2023

BREAKING: Lucrători ai Crucii Roșii Internaționale răpiți în Africa

Recomandare:

Un anunț de ultimă oră vine din Africa, astăzi, 05 martie 2023. Oficialii au declarat că doi lucrători ai Comitetului Internațional al Crucii Roșii au fost răpiți în Mali.

Doi lucrători ai Comitetului Internațional al Crucii Roșii au fost răpiți în Mali, potrivit unui comunicat recent emis de organizație.

“Confirmăm răpirea a doi dintre colegii noștri în această dimineață”, se arată în comunicatul CICR, citat de France 24.

Oficialii organizației au precizat că incidentul a avut loc între Gao și Kidal, în partea de nord a țării.

CICR a mai precizat că organizația care lucrează în țară de 32 de ani este “neutră, independentă și imparțială” și a cerut, de asemenea, ca “să nu se facă speculații cu privire la acest incident pentru a nu împiedica rezolvarea lui”.

Organizația a cerut, de asemenea, ca membrul său să fie eliberat imediat.

“CICR deplânge (incidentul) și cere eliberarea colaboratorilor săi”, a declarat Aminata Alassane, un ofițer de relații publice al CICR.

Mali se confruntă cu o criză politică și de securitate majoră din 2012, după ce în regiune au izbucnit insurecții jihadiste și separatiste.

Răpirile sunt frecvente în această țară, unde mii de persoane, inclusiv civili, polițiști și soldați, au fost ucise.

Operațiunile jihadiștilor afiliați la Al-Queda și la gruparea Stat Islamic s-au intensificat în părțile centrale ale țării, împreună cu părțile învecinate din Niger și Burkina Faso.

Despre Mali

Mali este o țară din Africa, potrivit unui site informativ. Se învecinează la nord cu Algeria, în est cu Niger, la vest cu Mauritania și Senegal, în sud cu Coasta de Fildeș Guineea și Burkina Faso. Pe 6 aprilie 2012, rebeli din Mișcarea Națională pentru Eliberarea Azawadului (MNEA) au declarat secesiunea unui nou stat, Azawad, de la Mali.

Mali are o istorie bogată și relativ cunoscută. Acest teritoriu a fost reședința a trei imperii africane: Imperiul Ghana, Imperiul Mali și Imperiul Songhay.

Francezii au inițiat colonizarea teritoriului în 1864 și, ulterior, începând cu 1895, Mali a început să facă parte din Africa Occidentală Franceză.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img