Sunday, May 28, 2023

Casa Albă a confirmat că președintele Biden va vizita săptămâna viitoare Irlanda

Recomandare:

Breking. Casa Albă a confirmat miercuri, 5 aprilie 2023, că președintele Joe Biden va vizita săptămâna viitoare Irlanda de Nord și Republica Irlanda, pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a acordului din Vinerea Mare, scrie The Daily Mail.

Într-un comunicat, s-a anunțat că președintele american va efectua o vizită între 11 și 14 aprilie, pentru a "marca progresul extraordinar" de la istoricul acord de pace din 1998, în cadrul căruia președintele de atunci, Bill Clinton, a contribuit la negocieri.

Controversatul plan de a călători în Europa ar putea stârni unele pene regale, după ce președintele a decis anterior să nu participe la încoronarea regelui Charles, programată pentru luna mai.

Într-o conversație telefonică purtată marți seară, președintele Biden i-a spus regelui Charles că nu va participa la viitoarea încoronare, adăugând că soția sa, Jill Biden, va merge în locul său.

Totodată, într-un interviu acordat revistei Time Magazine în martie, un oficial anonim de la Casa Albă a declarat că încoronarea "nu pare a fi un eveniment la care Joe Biden va participa".

O declarație oficială a Casei Albe a confirmat:

"Președintele Joseph R. Biden Jr. a vorbit astăzi cu Regele Carol al III-lea, subliniind forța relației dintre țările noastre și prietenia dintre popoarele noastre.
Președintele l-a felicitat pe rege cu ocazia viitoarei sale încoronări și l-a informat că Prima Doamnă Jill Biden așteaptă cu nerăbdare să participe în numele Statelor Unite”.

Președintele a transmis, de asemenea, dorința sa de a se întâlni cu regele în Regatul Unit la o dată care va fi stabilită pentru viitor.

Niciun președinte american nu a participat vreodată la ceremonia de încoronare a monarhului britanic.

În 1953, președintele Dwight Eisenhower nu a mers la încoronarea reginei Elisabeta, deși SUA a trimis o delegație desemnată.

Anterior, domnul și doamna Biden au călătorit la Londra în luna septembrie a anului trecut, pentru a-și prezenta omagiile la funeraliile regretatei regine.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img