Sunday, May 28, 2023

Boris Johnson este interesat să candideze pentru un post cheie la NATO. Video

Recomandare:

În contextul în care Jens Stoltenberg și-a anunțat intenția de a demisiona, fostul premier britanic Boris Johnson este interesat să candideze pentru postul de secretar general al NATO.

Într-un interviu acordat joi, 23 februarie 2023, publicației The Guardian, fostul premier britanic Boris Johnson a declarat că este interesat să candideze pentru postul de secretar general al NATO.

“Mă văd ca un candidat. Aceasta este o poziție foarte bună, una importantă. NATO este acum mai puternică ca niciodată”, a declarat Johnson. Potrivit fostului premier, Ucraina va adera la NATO în viitor”.

De asemenea, într-un interviu acordat Sky News, politicianul a cerut Marii Britanii să “spargă gheața” și să trimită Ucrainei avioanele de luptă pe care Kievul le solicită.

Anterior, agenția DPA din Germania a relatat că actualul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, nu intenționează să își prelungească mandatul. El se află în această funcție de aproape nouă ani și și-a extins deja atribuțiile de trei ori.

Boris Johnson a demisionat din funcția de prim-ministru britanic în iulie anul trecut, pe fondul unei serii de scandaluri legate de petrecerile sale în plină pandemie de coronavirus și nu numai.

Despre Boris Johnson

Alexander Boris de Pfeffel Johnson s-a născut la 19 iunie 1964 și este un politician, scriitor și jurnalist britanic care a fost prim-ministru al Regatului Unit și lider al Partidului Conservator din 2019 până în 2022. Anterior, a fost ministru de externe din 2016 până în 2018 și primar al Londrei din 2008 până în 2016. Johnson este membru al Parlamentului (MP) pentru Uxbridge și South Ruislip din 2015, după ce anterior a fost deputat pentru Henley din 2001 până în 2008.

Johnson a urmat cursurile Colegiului Eton și a studiat limbi clasice la Colegiul Balliol, Oxford. A fost ales președinte al Oxford Union în 1986. În 1989, a devenit corespondent la Bruxelles – și mai târziu editorialist politic – pentru The Daily Telegraph, iar din 1999 până în 2005 a fost redactor la The Spectator. După ce a fost ales în parlament în 2001, a devenit membru al cabinetelor din umbră ale lui Michael Howard și David Cameron. Johnson a fost o figură proeminentă în campania de succes “Vote Leave” pentru Brexit la referendumul din 2016 privind apartenența la Uniunea Europeană. După referendum, Theresa May l-a numit în funcția de ministru de externe în cabinetul său.

Este o figură controversată în politicinătorii săi l-au lăudat pentru că este plin de umor, spiritual și amuzant, cu un farmec deosebit, care se întinde dincolo de votanții tradiționali.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img