Thursday, June 1, 2023

BMW vrea să construiască mașini mini electrice în Marea Britanie

Interesant de unde vor veni banii pentru această idee

Recomandare:

În cazul în care Guvernul britanic va accepta o subvenție guvernamentală despre care se spune că ar fi în valoare de aproximativ 75 de milioane de lire sterline, atunci BMW va continua să construiască minivanuri electrice la uzina sa din Oxfordshire.

Potrivit Sky News de sâmbătă, 4 februarie 2023, compania este în discuții pentru a obține finanțare din partea Fondului de transformare a industriei auto de la Whitehall.

Date informative. Bayerische Motoren Werke AG, prescurtat BMW, este un producător multinațional german de vehicule și motociclete de lux cu sediul central în München, Bavaria. Corporația a fost fondată în 1916 ca producător de motoare de avion, pe care le-a produs din 1917 până în 1918 și din nou din 1933 până în 1945.

Se spune că actualmente cererea ar avea sprijinul atât al ministrului afacerilor, cât și al cancelarului, discuțiile putând fi finalizate în câteva săptămâni.

Ceea ce nu este clar este cum va fi folosită finanțarea și când va fi folosită, dar ar oferi un impuls major pentru o industrie care tocmai a înregistrat cea mai slabă producție din anii ’50 încoace.

Ce s-a întâmplat în 2022

În 2022, producția a scăzut cu aproape 10 procente, ajungând la aproximativ 775.000 de vehicule, potrivit Societății Producătorilor și Comercianților de Automobile (SMMT).

Problemele legate de lanțul de aprovizionare și BREXIT au avut un impact asupra industriei, care se străduiește să revină la nivelurile de producție de dinainte de pandemie. Pentru a înrăutăți situația, Britishvolt, producătorul de baterii pentru vehicule electrice care spera să aprovizioneze industria locală, s-a prăbușit.

Financial Times a relatat că firma australiană Recharge Industries este în prezent ofertantul preferat al administratorului.

Se spune că BMW, care are 4.000 de angajați la uzină, s-a angajat să rămână în Marea Britanie, deși în 2021 a indicat că va produce mini electrice în altă parte.

Atunci a spus că mini-ul electric va fi construit în China, însă, având în vedere că lumea este un loc diferit, se crede că firma și-a revizuit planurile.

Nici guvernul și nici BMW nu au dorit să comenteze discuțiile, care, dacă vor avea succes, ar putea duce la construirea de mașini mini electrice în Marea Britanie.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img