Tuesday, June 6, 2023

Birourile BBC din India au fost percheziționate de agenții fiscali

Recomandare:

Potrivit unor rapoarte locale, birourile BBC din Mumbai și Delhi, India, au fost percheziționate de funcționarii fiscali.

Perchezițiile au avut loc în urma difuzării de către BBC a unui documentar intitulat “India: The Modi Question”, care a investigat rolul premierului Narendra Modi în revoltele din Gujarat din 2002, pe când era ministru șef al statului.

Despre BBC

British Broadcasting Corporation (BBC) este radiodifuzorul național al Regatului Unit, cu sediul la Broadcasting House din Londra. Este cel mai vechi radiodifuzor național din lume și cel mai mare radiodifuzor din lume în funcție de numărul de angajați, având în total peste 22.000 de angajați, dintre care aproximativ 19.000 în sectorul public.

BBC este înființat în temeiul unei cartă regală și funcționează în baza acordului său cu Secretarul de Stat pentru Cultură, Media și Sport.

Activitatea sa este finanțată în principal de o taxă anuală de licență de televiziune care se percepe de la toate gospodăriile, companiile și organizațiile britanice care utilizează orice tip de echipament pentru a recepționa sau înregistra emisiuni de televiziune în direct sau pentru a le viziona cu ajutorul iPlayer.

Taxa este stabilită de guvernul britanic, aprobată de Parlament, și este utilizată pentru a finanța serviciile de radio, televiziune și online ale BBC care acoperă națiunile și regiunile din Regatul Unit.

De la 1 aprilie 2014, taxa finanțează, de asemenea, BBC World Service (lansat în 1932 sub numele de BBC Empire Service), care emite în 28 de limbi și oferă servicii complete de televiziune, radio și online în arabă și persană.

Aproximativ un sfert din veniturile BBC provin de la filiala sa comercială BBC Studios (fostul BBC Worldwide), care vinde programele și serviciile BBC la nivel internațional și distribuie, de asemenea, serviciile internaționale de știri în limba engleză ale BBC, care funcționează 24 de ore din 24, BBC World News, și de la BBC.com, furnizat de BBC Global News Ltd.

În 2009, compania a primit premiul Queen’s Award for Enterprise, ca recunoaștere a realizărilor sale internaționale.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img