Saturday, June 3, 2023

Bărbat arestat pentru o serie de atacuri sexuale asupra unor femei navetiste

Recomandare:

Un atacator sexual în serie care a vizat femei care făceau naveta în stațiile de metrou din nord-vestul Londrei a fost condamnat la patru ani și unsprezece luni de închisoare la Harrow Crown Court.


Sâmbătă, 25 februarie 2023, poliția metropolitană londoneză a confirmat că Mohammad Yahia Alloush, în vârstă de 26 de ani, din NW10, a recunoscut că a atacat trei călătoare pe parcursul a două săptămâni în anul 2021.

În primul atac, care a avut loc la 5 septembrie, Alloush a fost văzut pe camerele de supraveghere, în jurul stației de metrou Dollis Hill timp de aproximativ 20 de minute, în timp ce se uita la pasagerii care ieșeau din stație.

Ulterior, poliția i-a urmărit mișcările pe camerele de supraveghere în timp ce urmărea o femeie pe mai multe străzi din apropiere înainte de a o ataca violent și de a o agresa sexual.

Al doilea atac a avut loc pe 11 septembrie, când o femeie se întorcea acasă de la o întâlnire cu prietenii, în jurul orei 22:30. Ea a ieșit din metrou în aceeași stație și se afla pe o stradă din apropiere când a fost confruntată de Alloush. Acesta se afla pe o bicicletă închiriată de Santander și se plimba prin zona din apropiere, potențial în căutarea unei victime.

Alloush i-a cerut bani și apoi a agresat-o sexual pe femeie, înainte ca strigătele acesteia să atragă atenția locuitorilor din apropiere. Alloush a fugit înainte de sosirea poliției.

Ulterior, la 16 septembrie, Alloush a fost văzut părăsind stația de metrou Neasden la aproximativ 7:30.PM. La ora 22:27.00, a fost văzut pe camerele de supraveghere mergând spre următoarea victimă pe o alee din apropiere. El și-a atacat victima și a agresat-o sexual. De data aceasta, Alloush a ales să fure și o pereche de căști înainte de a fugi.

Istoricul faptelor terifiante

Detectivii CID de la secția de poliție din Wembley au analizat sute de ore de înregistrări CCTV colectate de la stațiile de metrou și de la zeci de case și întreprinderi din apropiere.

După primul atac, Alloush a fost urmărit în timp ce se întorcea în fugă la stație, purtând o bluză distinctivă cu dungi albe și negre. Odată ajuns la stație, și-a folosit cardul Oyster pentru a intra la barieră.

Chiar și în timp ce fugea de acest atac, Alloush a putut fi văzut acordând o atenție deosebită altor femei care foloseau stația. Camerele de supraveghere din stația Dollis Hill au fost examinate pentru a identifica cardul Oyster folosit, care era înregistrat pe numele lui Alloush la adresa sa de domiciliu.

El a fost arestat de către Unitatea pentru infractori predatori din nord-vestul poliției metropolitane, în timp ce se îndrepta spre locul de muncă ca muncitor. Au fost percheziționate mai multe adrese legate de el.

În timpul acestor percheziții, birourile au găsit un tricou distinctiv cu dungi albe și negre purtat în timpul primului atac. Căștile luate în timpul celui de-al treilea atac au fost, de asemenea, găsite în dormitorul său.

Un tampon ADN prelevat de la prima victimă a fost ulterior asociat cu Alloush. De asemenea, au fost efectuate cercetări extinse asupra telefonului său mobil, care îl plasează în apropierea locurilor în care au avut loc atacurile, în momentul în care acestea au avut loc.

Ce spun victimele și alte informații

Victimele au declarat în fața instanței, în declarațiile de impact, că acțiunile lui Alloush le-au devastat din punct de vedere mental. În mai multe cazuri, atacurile le-au făcut să le fie teamă să iasă din casă după lăsarea întunericului. Atunci când ieșeau, se uitau în permanență peste umăr, iar una dintre victime a început să aibă asupra sa un spray colorat cu care să stropească orice alt atacator și un fluier pentru a atrage atenția.

“Mohammed Alloush este un infractor laș și prădător, care părea să nu se teamă să atace femeile pe care le alesese în apropierea stațiilor de metrou”, a declarat detectivul Matthew Chapman. “Se pare că infracțiunile sale se intensificau când a fost prins, iar zonele din nord-vestul Londrei sunt cu atât mai sigure cu cât el se află în închisoare. Alloush a negat întotdeauna implicarea și aș dori să aduc un omagiu curajului victimelor care au fost gata să depună mărturie împotriva lui până în prima zi a procesului, când și-a schimbat pledoaria în vinovat.”

La pronunțarea sentinței, poliția a primit un ordin de prevenire a vătămărilor sexuale care îl împiedică pe Alloush să se afle la mai puțin de 50 de metri de orice stație de metrou, gară sau stație de autobuz din Londra între orele 19:00 și 7:00 până în 2030.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img