Saturday, June 3, 2023

Avertisment privind înșelătoria cu împrumuturi rusești

Recomandare:

Numeroși utilizatori de internet din Spania raportează că au căzut pradă unei companii de microcredite despre care se spune că folosește practici ilegale pentru a înșela clienții.

Potrivit Diari Ara, Kviku este o firmă rusă cu sediul în Marbella, care se prezintă ca o bancă online care oferă împrumuturi instantanee de bani “fără comisioane”.

Cum s-a derulat acțiunea capcană

Atunci când se înregistrează pe platformă, utilizatorilor li se cere să furnizeze numărul de identificare, numărul de telefon și numărul contului bancar.

Un mesaj text cu un cod este apoi trimis solicitantului pentru a verifica contul, iar în urma acestei verificări, utilizatorul ar primi o plată nesolicitată de 50 de euro și un contract.

Contractul îi cere utilizatorului să returneze mai mult decât dublul sumei în mai puțin de două luni. În caz contrar, victima primește o avalanșă de apeluri telefonice și e-mailuri de amenințare care o avertizează că se așteaptă la o vizită la domiciliu din partea cămătarilor.

Multe victime plătesc de frică, în timp ce altele au refuzat să facă acest lucru și au păstrat pur și simplu banii, unindu-și forțele pentru a depune plângeri la poliție împotriva lui Kviku pentru uzurpare.

Experții juridici insistă asupra faptului că împrumuturile oferite sunt ilegale și că uneori aplică rate ale dobânzii de peste 700%, adăugând că contractul emis de companie este complet nul.

Atunci când se confruntă cu consecințele legale, Kviku ar anula marea majoritate a contractelor și lasă victima în pace, dar în unele cazuri compania a fost acționată în instanță.

Conform legislației spaniole, dobânzile de peste 20% constituie uzură, o practică care a fost dezincriminată în 1995, dar care impune anularea contractului.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img