Tuesday, June 6, 2023

Autoturism, căutat de Interpol. Și alte informații noi de la frontieră. Foto

Recomandare:

În prezent, patru tineri sunt cercetați de polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST, pentru deținerea actelor falsificate, precum și conducerea unui mijloc de transport, dat în urmărire internațională.

Incidentele au fost consemnate în ultimele 24 de ore, pe sensul de ieșire din Republica Moldova, prin punctul de trecere a frontierei Leușeni. 

În urma controlului de nivelul II, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerul FRONTEX au descoperit trei cărți de identitate, pretinse a fi eliberate de autoritățile române.

Cei trei pasageri ai unei curse ocazionale „Moldova – Germania” au fost identificați ca fiind cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 22 și 29 de ani.

În cadrul verificărilor speciale, ei au trezit suspiciuni privind autenticitatea documentelor, primele cercetări confirmând că acestea sunt falsificate.

La audieri, tinerii au recunoscut că documentele sunt obținute prin intermediari, contra unor sume de 50 EUR și respectiv 100 EUR. 

În al doilea caz este vizat un bărbat de 23 de ani, deținător al dublei cetățenii (RM/ROU). Tânărul s-a prezentat pentru formalitățile specifice de control al frontierei, la volanul unei mașini înmatriculate în Germania.

La verificarea automobilului în baza de date INTERPOL, polițiștii de frontieră au constatat că acesta este căutat de către autoritățile germane.

În declarații, persoana a menționat că nu știa despre cele depistate, fiind sigur că mașina sa are toate actele în regulă. Până la încheierea cercetărilor, autoturismul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Leușeni.

Informațiile au fost trimise redacței noastre de către colegii de la Secția relații publice Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM.

Situația la frontieră în 24 de ore

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 35 537 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 18 001 traversări persoane. 

Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 19 653, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 15 884.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 20 188 traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate 10 428 treceri și alte 4 921 traversări – frontiera aeriană. 

În 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele fapte:

– două treceri ilegale ale frontierei de stat;

– șase persoane au încălcat regimul punctelor de trecere și cel al zonei de frontieră;

– șase documente de călătorie falsificate;

– două cazuri de trafic ilegal de bunuri;

– un cetățean străin a încălcat regulile de ședere pe teritoriul R. Moldova;

– 29 de încălcări a regulilor de folosire a vinietei și de exploatare vehicule;

cinci persoane identificate pe consemn național, un mijloc de transport căutat pe Interpol.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img