Sunday, May 28, 2023

Atenție, fiscul este cu ochii pe flori, în zilele de 7 și 8 martie

Recomandare:

Agenții fiscali nu vor dărui flori, ci îi vor căuta pe cei care caută să căștige ilegal din vânzarea florilor și nu numai. Este anunțul Serviciului Fiscal de Stat (SFS) din Republica Moldova.

SFS va monitoriza activitatea contribuabililor din domeniile comerț cu flori și Horeca în perioada 7-8 martie 2023

În contextul sărbătorii Ziua internațională a femeii, Serviciul Fiscal de Stat va desfășura acțiuni de monitorizare a contribuabililor care activează în domeniul comerțului cu flori (7-8 martie 2023) și Horeca (8 martie 2023).

Precizăm că, acțiunile de monitorizare nu presupun efectuarea măsurilor de control la agenții economici, respectiv nu se vor aplica careva sancțiuni.

Acțiunile au drept obiectiv monitorizarea modului de respectare a legislației în vigoare de către contribuabilii sus-menționați, în scopul prevenirii nedocumentării tranzacțiilor prin echipamentele de casă și de control.

Autoritatea fiscală națională recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legale, iar cumpărătorilor – să solicite bonul de casă la procurarea florilor, astfel contribuind la majorarea nivelului de conformare.

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova îndeamnă la cooperare agenții economici și contribuabilii pe parcursul desfășurării acțiunilor anunțate, se arată în comunicatul trimis redacției de către colegii de la media SFS RM.

Discuți pe tema Codului fiscal pentru 2023

Serviciul Fiscal de Stat a convocat la data de 02 martie 2023 o nouă ședință a Consiliului Consultativ, în cadrul căreia au fost discutate prevederile politicii bugetar-fiscale pentru anul 2023. La eveniment au participat reprezentanții Asociației Business-ului European, Asociației Investitorilor Străini, Camerei de Comerț Americană, Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Alianței Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova.

Subiectele abordate au vizat modificările efectuate în legislația fiscală privind impozitul pe venit, taxa pe valoare adăugată și accizele. În context, s-a menționat că au fost elaborate o serie de acte normative care au drept scop implementarea modificărilor operate în legislația fiscală prin Legea nr. 356/2022, unele fiind deja aprobate, iar altele sunt la etapa finală.

La fel, autoritatea fiscală a anunțat despre lansarea unei serii de seminare de instruire pentru contribuabili axate pe modificările și completările Codului Fiscal, efectuate prin Legea nr. 356/2022. Serviciul Fiscal de Stat încurajează în acest sens înscrierea și participarea activă a contribuabililor la seminarele ce urmează a fi desfășurate în perioada 06-17 martie 2023.

Totodată, în contextul introducerii în legislația națională a reglementărilor privind prețurile de transfer, conducerea SFS a invitat reprezentanții mediului de afaceri să participe activ în procesul de elaborare și consultare a cadrului secundar, reieșind din experiența agenților economici internaționali care deja s-au întâlnit cu practica prețurilor de transfer.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img