Thursday, June 1, 2023

ATENȚIE! Angajații din mediul privat riscă să rămână fără zile LIBERE plătite, de la 1 ianuarie 2024

Recomandare:

Angajații din mediul privat riscă să rămână fără zile libere  plătite, de la 1 ianuarie 2024. Totul după ce un grup de parlamentari a inițiat o lege prin care angajații din sectorul privat să nu mai poată beneficia de cele 15 zile legale anuale. 

Angajații din mediul privat, fără zile libere plătite de la 1 ianuarie 2024. Practic, românii care muncesc la patron ar putea rămâne, în curând, doar cu cele 20 de zile de concediu pe care le au anual. Legea a fost deja depusă la Senat, iar dacă va trece de Parlament şi va fi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis se va aplica începând cu 1 ianuarie 2024.

Angajații din mediul privat, fericiți. Antreprenorii se plâng de pierderi

Proiectul de lege a pornit de la faptul că unii antreprenori s-au plâns că, din cauza celor 15 zile libere legale, pe lângă cele 20 de zile de concediu de odihnă, ajung să aibă pierderi importante.

În acest context, un grup de parlamentari a inițiat un proiect legislativ prin care se interzice suplimentarea acestor zile libere, respectiv a celor 20 de zile prevăzute de Codul Muncii.

Proiectul se află în dezbatere la Senat

În caz contrar, aceștia au propus măsuri compensatorii suplimentare pentru mediul privat, adică deduceri sau facilități fiscale.

În cadrul proiectului sunt puse la dispoziție două variante, mai exact angajatul trebuie să suporte cheltuielile salariale din bugetul firmei sau poate opta pentru varianta în care pierderile sunt compensate prin reducerea unor cheltuieli.

Proiectul a fost depus deocamdată la Senat, dar dacă va trece de Parlament, se va aplica începând cu 1 ianuarie 2024, conform Antena 3.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img