Thursday, June 1, 2023

Atac îngrozitor al delfinilor asupra unei femei care aproape și-a pierdut piciorul. Foto

Recomandare:

Nici sub ape nu mai este ce era cândva. Se spune că vietățile marine emit și percep ultrasunete, care sunt pe o anumită frecvență. Așa că nu se știe ce anume le perturbă viața în mediul lor acvatic, dar după cum știm deja sute de delfini au fost găsiți morți pe diferite plaje ale lumii. Mai nou, tot ei, delfinii au trecut la atac. De unde această agresivitate? Și oamenii de știință se întreabă, oare de ce?

O femeie de 28 de ani din Marea Britanie a fost atacată de un delfin roz de râu într-un râu din Santa Rosa de Yacuma, Bolivia, luna trecută.

Claire Bye a fost mușcată de piciorul drept și apoi s-a luptat cu două infecții care i-au pus viața în pericol în spital, înainte de a trăi și de a povesti astăzi pentru The Sun.

Mușcătura delfinului a expus tendoanele și oasele, iar Claire a spus: “Mă tot gândeam că o să-mi pierd piciorul. Pielea îmi zvâcnea de jur împrejur și puteam să-mi văd osul.”

Odată ajunsă la spitalul local – despre care a spus că “seamănă mai mult cu o curte de fermă decât cu un spital adevărat” – i s-au pus 32 de copci. A fost transportată în capitala boliviană La Paz pentru tratament de urgență după ce a dezvoltat o infecție gravă.

Claire a zburat acasă în Marea Britanie două săptămâni mai târziu, iar chirurgii din Bristol i-au operat piciorul înainte de alte două săptămâni de recuperare.

Claire a spus: “Nu am mai simțit niciodată o durere ca aceasta.

“Îmi amintesc că am văzut delfinul cu colțul ochiului, iar apoi s-a năpustit brusc asupra mea.

“Nu era delfinul cu aspect drăguț pe care suntem obișnuiți să îl vedem, avea un cioc uriaș cu o gură plină de dinți țepoși.

“Am țipat și am țipat, dar nu-mi dădea drumul.

“Mi s-a părut că m-a ținut 15 minute, dar se pare că au trecut doar 20 de secunde până când mi-a dat drumul și a plecat înotând.”

Claire s-a ferit de delfinii roz de râu în acea zi, deoarece a văzut că aceștia “au început să devină agresivi” după ce un copil a încercat să ia în brațe una dintre creaturi, iar ea doar sărea în apă pentru a recupera o sticlă de apă când a fost mușcată.

“Am fost la un psiholog pentru a mă ajuta să fac față traumei – aveam zilnic flashback-uri ale atacului.

“Îmi plăcea foarte mult să înot în sălbăticie și sper să pot face asta în viitor, dar nu voi mai înota niciodată cu delfinii”.

Claire și prietenul ei Louis se aflau în Bolivia într-o călătorie de șapte luni în America Centrală și de Sud, care a început în octombrie anul trecut, când au plecat într-o drumeție în junglă la începutul lunii ianuarie.

“Ceea ce ar fi trebuit să fie o experiență frumoasă mi-a schimbat viața pentru totdeauna, este incredibil de rar ca delfinii să atace oamenii și nu m-am gândit niciodată că mi se va întâmpla mie”.

Femeia chiar dacă a trecut prin momente groaznice este optimistă și are încredere deplină în viață.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img