Saturday, June 3, 2023

Artă, cultură și un cățeluș care înflorește, într-o anumită regiune din Spania. Foto

Recomandare:

Imagini fascinante cu opere de artă, dovezi de cultură și un cățeluș care înflorește. Toate aceste pot fi văzute într-o anumită regiune din Spania.

Mai exact, în regiunea bască din Spania, reporterul New York Times a găsit: artă, cultură și un cățeluș care înflorește.

Reporterul, aflat într-o mică vacanță cu familia, și-a propus să îmbine utilul cu plăcutul și a reușit. Vom vedea aceste locuri minunate prin ochii lui.

Un spațiu de artă multifuncțional

Muzeele orașului erau pline de viață în luna februarie, cu un amestec similar de energie tinerească și apreciere culturală europeană de școală veche.

Tabakalera este un uriaș spațiu de artă multifuncțional în interiorul unei foste fabrici de țigări, oferă expoziții, serii de filme și saloane uriașe în spațiu deschis – unele cu tenis de masă și alte distracții.

Este un loc în care copiii pot vedea o cultură accesibilă și un loc unde să alerge.

Există, de asemenea, o bibliotecă vastă, o pizzerie și, la ultimul etaj, un restaurant numit LABe, condus de studenții de la Basque Culinary Center, astfel încât poate fi o experiență de o zi întreagă.

Un spațiu inedit

Într-o zi ploioasă, Tabakalera ar putea fi o salvare pentru o familie în vizită.

”Dar în timpul vizitei noastre a fost soare, iar catedrala orașului, cu întinderile sale vaste de vitralii în tonuri de bijuterii, a fost deosebit de frumoasă”, a mărturist reporterul într-un stil unicat de scriere occidentală.

O sculptură florală a unui cățeluș este realizată de artistul Jeff Koons, întâmpină vizitatorii la Guggenheim Bilbao, proiectat de Frank Gehry.

Și nu în ultimull rând, artista spaniolă Cristina Iglesias a dezgropat podeaua structurii și a recreat în bronz caracteristicile geologice ale stâncii de sub ea.

Aici se ajunge cu barca și este deschis doar din iunie până la sfârșitul lunii septembrie, în fiecare an.

Materialul poate fi citit, cu un singur click, în ediția de miercuri, 29 martie 2023, a New York Times.

Concluzie

Cine ajunge o dată în Spania, cu siguranță va dori să revină. Spania este printre puținele orașe din lume care au împletit în mod armonios vechiul și noul, trecutul cu viitorul.

Nu putem trăi în trecut, dar îl putem admira. Pentru că să nu uităm, trecutul este o dovadă a trecerii noastre prin timp, o dovadă a vieții pământene și pentru generațiile următoare.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img