Saturday, June 3, 2023

Arheologii au descoperit o sinagogă medievală spaniolă uimitor de rară

Recomandare:

Ulterior, sinagoga a fost folosită timp de șapte secole ca spital și casă pentru copii abandonați, restaurant și club de noapte.

Descoperirea face din clădirea din secolul al XIV-lea una dintre puținele sinagogi medievale valoroase care au supraviețuit consecințelor expulzării evreilor din Spania în 1492.

Referințele la templul pierdut datează de peste 400 de ani. În lucrarea sa Historia de Utrera din 1604, Rodrigo Caro, un preot, istoric și poet local, a descris o zonă din centrul orașului așa cum era în secolele anterioare, scriind: “În acel loc, erau doar străini și evrei care aveau o sinagogă în locul unde se află acum Spitalul de la Misericordia”.

Afirmația lui Caro a fost verificată la sfârșitul anului trecut, când o echipă condusă de arheologul Miguel Angel de Dios a descoperit zona în care se aflau chivotul Torei și sala de rugăciune. “A fost ca și cum am descifra hieroglife. Odată ce am avut acea cheie, totul s-a pus cap la cap”, a confirmat el.

Primarul din Utrera, Jose Maria, a confirmat că semnificația descoperirii “extraordinare” era greu de supraestimat.

Utrera este un municipiu în provincia Sevilia, Andaluzia, Spania cu o populație de 50.098 locuitori.

Cercetările privind prima apariție a omului pe teritoriul andaluz de astăzi nu au dat rezultate exacte, indicând data posibilă în cadrul perioadei dintre 700 000 și 400 000 î.Hr.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img