Saturday, June 3, 2023

Arabia Saudită este de acord să aloce milioane de dolari pentru ajutor umanitar în Ucraina

Recomandare:

S-a dat anunțul, în acest wekeend. Ministrul saudit de externe, Faisal bin Farhan Al Saud, a anunțat că 410 milioane de dolari vor fi alocate pentru ajutor umanitar în Ucraina.

Ministrul saudit de externe, Faisal bin Farhan Al Saud, a anunțat duminică, 26 februarie 2023, în cadrul unei conferințe de presă la Kiev, că Riadul a decis să aloce 410 milioane de dolari pentru ajutor umanitar Ucrainei. Discursul său a urmat unei întâlniri cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski emisiunea fiind găzduită de canalul de televiziune Al Ekhbariya.

“Regatul depune toate eforturile pentru a atenua suferința ucrainenilor”, a declarat ministrul saudit. “Ne concentrăm pe atenuarea consecințelor crizei umanitare din Ucraina, motiv pentru care regele și prințul moștenitor au decis să trimită în această țară ajutoare umanitare în valoare de 410 milioane de dolari”, a continuat el.

După cum a adăugat șeful Ministerului de Externe, Arabia Saudită continuă să caute oportunități pentru o soluționare pașnică a crizei din Ucraina. El a adăugat: “Regatul este interesat să sprijine orice inițiativă care va contribui la reducerea tensiunilor, precum și la obținerea păcii. Vom continua să lucrăm cu toate părțile implicate în conflict pentru a găsi modalități de soluționare a acestei crize”.

În plus, potrivit canalului de televiziune Al Sharq, Riadul și Kievul au semnat un memorandum de înțelegere care prevede furnizarea de produse petroliere către Ucraina.

Andriy Yermak, șeful biroului președintelui Ucrainei, a declarat pe canalul său oficial Telegram că 100 de milioane de dolari din aceste fonduri vor fi alocate pentru ajutor umanitar și 300 de milioane de dolari pentru achiziționarea de produse petroliere.

Vizita de duminică în Ucraina a șefului Ministerului de Externe al Arabiei Saudite a fost prima de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări. În timpul vizitei la Kiev, acesta s-a întâlnit cu Zelenski, cu șeful biroului său, Andriy Yermak, precum și cu ministrul de externe, Dmitri Kuleba, după cum relatează tass.ru.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img