Sunday, May 28, 2023

Apel OMS pentru orice informații privind originea pandemiei

Recomandare:

Afirmațiile SUA potrivit cărora pandemia globală a fost declanșată de o scurgere de informații dintr-un laborator chinezesc și negarea de către Beijing au determinat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) să îndemne toate țările să dezvăluie tot ceea ce știu despre originea covid-19.

Primele infecții virale au avut loc la Wuhan la sfârșitul anului 2019, oraș care găzduiește un laborator de cercetare a virusului.

Directorul Biroului Federal de Investigații al SUA, Christopher Wray, a declarat săptămâna aceasta pentru Fox News că FBI a evaluat că sursa pandemiei covid-19 a fost “cel mai probabil un potențial incident de laborator din Wuhan”.

Și a fost lansat în acest sens și primul apel. “Dacă vreo țară deține informații despre originea pandemiei, este esențial ca aceste informații să fie împărtășite cu OMS și cu comunitatea științifică internațională”, a declarat vineri directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

“Nu pentru a împărți vina, ci pentru a avansa înțelegerea noastră cu privire la modul în care a început această pandemie, astfel încât să putem preveni, să ne pregătim și să răspundem la viitoarele epidemii și pandemii”, a declarat șeful OMS.

“OMS continuă să ceară [Chinei] să fie transparentă în ceea ce privește schimbul de date și să efectueze investigațiile necesare și să împărtășească rezultatele. În acest sens, am scris și am vorbit cu lideri chinezi de nivel înalt în mai multe rânduri, chiar și în urmă cu câteva săptămâni.”

OMS își menține eforturile de identificare a sursei inițiale covid-19, a mai precizat persoana menționată anterior.

Despre OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite, responsabilă cu sănătatea publică internațională, cu sediul la Geneva, Elveția, are șase birouri regionale și 150 de birouri de teren în întreaga lume.

OMS, potrivit unui site informativ, a fost înființată la 7 aprilie 1948. Prima reuniune a Adunării Mondiale a Sănătății (WHA), forul de conducere al agenției, a avut loc la 24 iulie a aceluiași an.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img