Saturday, June 3, 2023

Apel la acțiune! Jumătate din omenire ar putea fi supraponderală până în 2035

Recomandare:

Federația Mondială a Obezității a avertizat într-un nou raport că peste patru miliarde de oameni (51% din omenire) vor fi afectați de obezitate sau vor fi clasificați ca fiind supraponderali până în 2035, dacă nu se iau măsuri.

Se așteaptă ca națiunile africane și asiatice cu venituri mici și medii să înregistreze cele mai multe creșteri ale incidenței acestui fenomen de sănătate. Copiii sunt cei mai expuși la risc, rata acestora urmând să se dubleze începând cu 2020.

Raportul preconizează că povara financiară a obezității va depăși 4 trilioane de dolari anual până în 2035, ceea ce reprezintă 3 % din PIB-ul mondial.

Printre motive se numără tendințele de a consuma mai multe alimente foarte procesate și disponibilitatea lor din ce în ce mai mare, niveluri mai mari de sedentarism, deoarece tot mai multe persoane lucrează de acasă în poziții așezate, politici mai slabe de control al aprovizionării cu alimente și al comercializării acestora, servicii de sănătate mai puțin dotate cu resurse pentru a ajuta oamenii să-și gestioneze greutatea, plus lipsa educației în materie de sănătate.

Profesorul Louise Baur, președintele federației, a declarat că această tendință este “deosebit de îngrijorătoare”, adăugând că “guvernele și factorii de decizie politică din întreaga lume trebuie să facă tot posibilul pentru a evita transmiterea costurilor de sănătate, sociale și economice către generația tânără” prin evaluarea “sistemelor și a factorilor de bază” care contribuie la obezitate.

Pe site-ul lor de internet, care publică raportul, se poate citi: “Federația Mondială a Obezității solicită planuri de acțiune naționale cuprinzătoare pentru a ajuta țările să acționeze în conformitate cu noile recomandări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru prevenirea și gestionarea obezității. Raportul Atlas va fi prezentat în cadrul unui eveniment politic la nivel înalt, la 6 martie, în fața factorilor de decizie politică din cadrul ONU, a statelor membre și a societății civile.”

Raportul subliniază faptul că recunoașterea impactului economic al creșterii excesive în greutate “nu reflectă în niciun fel o învinovățire a persoanelor care trăiesc cu obezitate.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img