Thursday, June 1, 2023

Amenințare de foamete în Coreea de Nord. Și Kim Jong Un ordonă reforme

Recomandare:

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a dat instrucțiuni pentru modernizarea sistemelor de irigații, construirea de utilaje agricole moderne și extinderea terenurilor agricole pentru a stimula producția de alimente, a anunțat astăzi presa de stat, potrivit Reuters. Pe scurt, a pornit pe calea reformelor liderul de temut al coreenilor care trăiuesc sub dictatură desăvârșită.

Coreea de Sud a avertizat că există o criză alimentară în creștere în Nord, ceea ce a provocat o creștere recentă a numărului de decese prin înfometare în unele părți ale țării.

Se estimează că producția agricolă din Nord a scăzut cu aproape 4% în 2022.

Acest lucru se datorează, în parte, eșecului unei noi politici privind cerealele, care urma să limiteze tranzacțiile private cu recolte. De asemenea, economia nord-coreeană a fost afectată de taifunuri, inundații, sancțiuni din cauza programelor sale agresive de rachete nucleare cu Sudul, închideri de granițe și blocaje pandemice și o scădere semnificativă a comerțului cu China.

Lim Eul-chul, profesor de studii nord-coreene la Universitatea Kyungnam din Coreea de Sud, a declarat: “În raportul presei de stat se spune că au stabilit noi obiective și planuri de acțiune, dar nu văd nimic nou, deoarece toate elementele, inclusiv irigațiile și lucrările de amenajare, au fost deja abordate anterior”.

Și nu există nicio schimbare în politica privind cerealele, care are un rol în penuria de alimente, potrivit lui Yang Moo-jin, profesor la Universitatea de studii nord-coreene din Seul.

La ce duce o dictatură

Blocaj, capăt de drum. Finish. Pe scurt, nu aduce nimic bun o dictatură. Lumea a fost guvernată și mai este încă în unele state puternice, precum Coreea de Nord, Rusia sau China, cu teroare. Viitorul nu este al fricii, ci al iubirii.

Abia când oameni vor înțelege că dictatura nu mai duce la nimic bun, atunci va veni și vremea iubirii necondiționate, divine. Pănă atunci încă vom mai avea de tras cu ego-ul, mândria și indiferența acestor energii negative față de semenii lor.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img