Alexandru Gușă are 38 de ani, este din București, lucrează ca bucătar șef la un restaurant din Capitală și este coleg de serviciu cu chef Cătălin Scărlătescu.
Alexandru Gușă este singurul român cu o centură verde la sushi.
„Domnul Cătălin Scărlătescu m-a descoperit printr-un prieten comun, iar de atunci a fost iubire la prima vedere. Am venit azi să le fac o surpriză chefilor, în special domnului Cătălin Scărlătescu. Cred că va fi surprins pentru că nu i-am spus că voi ajunge, și sper din toată inima să nu mă recunoască după stil”, a mărturisit acesta.
Alexandru Gușă a făcut senzație cu preparatul său
Jurații show-ului culinar au savurat cu poftă ceea ce Alexandru Gușă le-a pus pe farfurie. În plus, chef Cătălin Scărlătescu a rămas uluit de apariția colegului său în platoul Chefi la cuțite.
Întreaga poveste a lui Alexandru o puteți urmări mai jos.
„Ce faci, mă?! El este Alex. E colegul meu că muncește cu mine în cârciumă”, a spus cheful.
„Acum ceva timp a venit la mine să-mi spună că trebuie să plece în Brazilia.”, a mai adăugat chef Cătălin Scărlătescu.
Alexandru Gușă l-a completat imediat pe jurat.
„Am participat la unul dintre seminarele pentru gradele de gastronomie japoneză. Sunt 5 grade, eu am urmat 2 până acum. Au fost 60 de bucătari din 40 de țări, doar 6 am trecut. Când o să termin gradele o să am centura neagră. Acum am centura verde. (…) De 6 ani fac sushi, înainte am cochetat cu bucătăria internațională.”
Chef Florin Dumitrescu a făcut ochii mari la poveștile lui Alexandru Gușă.
„Doamne ferește!”, a fost reacția lui chef Sorin Bontea.
„Dacă îți deschizi școală m-aș înscrie acum!”, i-a spus chef Florin Dumitrescu.