Thursday, June 1, 2023

Alertă. Trei remedii împotriva tusei, retrase de pe rafturile din Marea Britanie din cauza temerilor legate de sănătate

Recomandare:

Este alertă în Marea Britanie. Remediile Day & Night Nurse și Covonia pentru răceală și gripă sunt retrase acum de pe piața britanică din cauza temerilor legate de infleunța în mod negativ a stării de sănătate.

Într-o evoluție șocantă, medicamentele care conțin folcodină, un inhibitor de tuse, au fost retrase de urgență de pe piața britanică.

Day & Night Nurse, Covonia și versiunile de marcă proprie vândute în magazinele Boots și Superdrug se numără printre produsele retrase de pe piață. 

Retragerea din farmacii vine după ce autoritățile de reglementare medicală au constatat că beneficiile medicamentelor împotriva tusei și răcelii care conțin folcodină nu compensează riscul crescut de anafilaxie, reacție alergică care pune viața în pericol.

În urma unei revizuiri efectuate de Agenția de reglementare a medicamentelor și a produselor medicale (MHRA), medicamentele au fost retrase "ca măsură de precauție", după ce au fost descoperite dovezi ale unui risc crescut de anafilaxie la pacienții care beneficiază de anestezie generală cu agenți de blocare neuromusculară în timpul unei intervenții chirurgicale. 

Comisia pentru medicamente de uz uman, care consiliază guvernul britanic în ceea ce privește siguranța, eficacitatea și calitatea medicamentelor, a confirmat că există “suficiente dovezi generale pentru o asociere cu pholcodina”.

”Riscul absolut de anafilaxie rămâne foarte mic la pacienții care au luat folcodină”, a confirmat Comisia. 

În prezent, se consideră că afectează aproximativ 1 din 10.000 de proceduri.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) recomandase în urmă cu peste trei luni retragerea de pe piața UE a medicamentelor care conțin pholcodine, invocând preocupări similare.

Farmaciile din Marea Britanie iau în serios siguranța pacienților și acționează în urma îndrumărilor MHRA pentru a retrage produsele cu pholcodină, potrivit Mail Online.

Efectele secundare asociate de obicei cu medicamentele care conțin folcodină includ constipație, amețeli, somnolență, greață și vărsături.

Britanicii sunt îndemnați să raporteze orice efect secundar al medicamentelor pe care îl observă în cadrul sistemului Yellow Card Scheme.

Pacienții care iau tablete și siropuri pentru tuse sunt sfătuiți să verifice ambalajul, eticheta și prospectul cu informații pentru pacienți al medicamentului pentru a vedea dacă pholcodina este un ingredient enumerat.

Iar persoanele care iau medicamente care conțin substanța menționată ar trebui să vorbească cu un farmacist care le va sugera un alt medicament potrivit, la schimb și care nu va afecta sănătatea.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img