Saturday, June 3, 2023

Alertă sanitară pentru apariția unor “arsuri chimice” de la o anumită cremă. Foto

Recomandare:

S-a dat alertă sanitară în Spania, după apariția unor ”arsuri chimice” de la o anumită cremă.

Iată despre ce este vorba mai exact. Utilizatorii cremei “Molusinkid” au primit un avertisment de sănătate din partea Agenției spaniole a medicamentelor și dispozitivelor medicale (AEMPS) pentru posibile “arsuri chimice“.

Agenția spaniolă a medicamentelor și dispozitivelor medicale (AEMPS), a emis vineri, 17 martie 2023, un avertisment.

Potrivit opiniei specialiștilor, această cremă este utilizată pentru tratamentul local cutanat al leziunilor provocate de ”Molluscum contagiosum”.

Potrivit unui comunicat emis de AEMPS, de la lansarea produsului: “au fost raportate mai multe incidente legate de arsuri cauzate de utilizarea incorectă a produsului în cazul aplicării acestuia pe pielea sănătoasă”.

Bioglan, compania și laboratorul suedez care produce această cremă, a actualizat recent instrucțiunile incluse în ambalaj.

Acesta a explicat utilizarea corectă a “Molusinkid” pentru a reduce posibilitatea apariției arsurilor chimice în cazul în care intră în contact cu pielea sănătoasă sau cu membranele mucoase.

Departamentul de Sănătate a explicat că ”Molusinkid” este un produs coroziv, de aceea este important să se aplice gelul doar pe nodulul care urmează să fie tratat și să fie îndepărtat după 30 de secunde.

Oricum, utilizatorii ar trebui să evite contactul cu pielea sănătoasă sau cu membranele mucoase.

Și totuși dacă acest lucru se întâmplă, este necesar să fie spălată imediat zona afectată cu multă apă, pentru a evita arsurile chimice.

De asemenea, AEMPS a reamintit utilizatorilor cremei că mâinile trebuie spălate imediat după fiecare utilizare.

În acest fel se poate evita o eventuală răspândire a infecției și pentru a nu lăsa pe mâini reziduuri de gel care pot intra în contact cu pielea sănătoasă, ochii sau hainele.

Despre afecțiunea la care este recomandată crema

Molluscum Contagiosum este o infecție cu transmitere sexuală care se transmite prin contactul fizic între persoana infectată și persoana sănătoasă. Virusul este un virus specific uman neavând o altă gazdă de tip animal.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img