Thursday, June 1, 2023

Alertă în Spania! Printr-o înșelătorie se oferă ajutor financiar de la Agenția Fiscală

Recomandare:

Garda Civilă a avertizat populația cu privire la o nouă înșelătorie prin care infractorii cibernetici se dau drept Agenția Fiscală și oferă o modalitate de a primi un ajutor financiar de 200 de euro.

Responsabilii spanioli au avertizat vineri, 3 martie 2023, prin intermediul contului oficial de Twitter, cu privire la o tentativă de înșelătorie în care infractorii cibernetici se dau drept Agenția Fiscală, oferind o modalitate de a primi un ajutor financiar de 200 de euro.

Alertă! Campanie de smishing detectată care se dă drept Agenția Fiscală”, se arată într-un tweet al forțelor de ordine. Însoțind mesajul cu un link către Biroul de Securitate pe Internet, unde se explică în detaliu înșelătoria, tweet-ul a adăugat: “Solicită actualizarea informațiilor de plată pentru a primi un ajutor financiar de 200 de euro din partea Guvernului. Nu mușcați, scopul fraudei este de a fura date personale și bancare”.

Potrivit OSI, cei afectați sunt: “toți cei care au primit SMS-ul fraudulos și au furnizat date personale sau bancare”, se arată pe site-ul său. “Dacă ați primit un SMS cu caracteristicile menționate mai sus, dar nu ați accesat link-ul, blocați-l și ștergeți-l din tava de mesaje”, au recomandat experții.

Sfaturi pentru oameni să nu se lase păcăliți. “Dimpotrivă, dacă, atunci când ați primit acest mesaj, ați accesat URL-ul și ați furnizat datele personale și cele ale cardului bancar, urmați următoarele recomandări”. Contactați banca dumneavoastră pentru a raporta evenimentul și blocați toate tranzacțiile neautorizate. În lunile următoare, analizați-vă mișcările din contul bancar și, în cazul în care apar mișcări necunoscute sau neautorizate, contactați imediat banca pentru a le anula.

Concluzie. Oamenii din Spania sunt îndemnați să schimbe codurile de securitate și PIN-ul cardului de credit cât mai curând posibil. ”Adunați toate dovezile fraudei: extrasele de cont, URL-ul paginii frauduloase la care ați furnizat datele și toate informațiile pe care le puteți furniza pentru a depune o plângere la FCSE”, după cum relatează 20minutos.es.
Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img