Thursday, June 1, 2023

Alertă extremă de viscol și ninsoare!

Recomandare:

Este alertă extremă de viscol și ninsoare în regiunea Moldovei!

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat, în intevalul 5 aprilie 2023, ora 18.40 – 6 aprilie 2023, ora 4.00, o avertizare meteo severă pentru județul Iași!

În perioada menționată, fenomenele meteo extreme se vor manifesta prin viscol puternic, cu rafale între 75 și 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită și troienită.

Astfel, în aceste condiții, primarul Mihai Chirica a dispus mobilizarea maximă a tuturor societăților din subordinea municipalității membre în cadrul Comandamentului de Iarnă de la nivelul Muncipiului Iași.

„Am cerut membrilor Comandamentului de Iarnă ca în această noapte să fie prezenți la stradă cu toate efectivele de muncitori și cu toate utilajele din dotare. Le-am spus foarte clar că trebuie să depună toate eforturile pentru ca orașul nostru să treacă cu bine peste această situație deosebită. 

Știu că va fi dificil, dar mai știu că au toate resursele necesare pentru a trece cu bine această noapte. Este de datoria noastră să facem tot posibilul ca mâine dimineață orașul să fie funcțional”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Apel către oameni

În aceeași ordine de idei, edilul-șef al orașului Iași face un apel către comunitatea ieșeană, fie că vorbim de persoane fizice sau de persoane juridice, către cei care se află în oraș, fie și în trecere sau vacanță.

Recomandările pentru toți oamenii sunt următoarele:

să evite deplasările în intervalul orar menționat, să acorde o atenție sporită zonelor unde își lasă autoturismele și autovehiculele pe care le gestionează astfel încât utilajele de deszăpezire să aibă acces, precum și să evite parcarea acestora sub arbori bătrâni, care prezintă urme de boală sau sunt uscați.

Informațiile au fost transmise redacției noastre de către colegii de la Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img