Saturday, June 3, 2023

Afișarea hărții Ungariei Mari la meciurile europene | FRF: UEFA nu a autorizat 

Recomandare:

Afișarea hărții Ungariei Mari la meciurile din Europa aruncă în aer lumea sportului. Federația Română de Fotbal (FRF) precizează, într-un comunicat postat miercuri, pe site-ul oficial, că UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel european. Reacţia vine după ce federaţia maghiară a anunţat că UEFA şi FARE ar fi fost de acord ca la meciurile echipei naţionale să poată fi afişate bannere reprezentând Ungaria istorică.

FRF a menţionat că Federaţia Maghiară de Fotbal a greşit făcând anunţul de marţi, deoarece afişarea simbolurilor menţionate reprezintă o încălcare a regulamentelor UEFA.

Dacă va fi cazul, federaţia română va sesiza comisile disciplinare.

“Federaţia Română de Fotbal consideră protejarea integrităţii fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată.
FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunţul Federaţiei Maghiare de Fotbal.

UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.

Considerăm că Federaţia Maghiară de Fotbal a greşit făcând anunţul respectiv întrucât afişarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conţinut provocator şi/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranţă comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Federaţia Română de Fotbal aminteşte că revizionismul nu este acceptat în fotbal şi are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancţiona afişarea acestui simbol cu potenţial de incitare la ură şi violenţă la meciurile din competiţiile europene”, este anunţul FRF.

Bannere care să înfăţişeze o hartă a Ungariei istorice la meciurile echipei naţionale

Asociaţia maghiară de fotbal (MLSZ) a anunţat, marţi, că aprobat introducerea de bannere care să înfăţişeze o hartă a Ungariei istorice la meciurile echipei naţionale. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul său, MLSZ a solicitat o poziţie clară din partea Uniunii Europene (UEFA) şi a grupului său antidiscriminare (FARE) cu privire la problema autorizării afişării simbolului istoric.

Politica nu are ce să caute în sport

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe, fost ministru al Sportului, a comentat într-o postare pe Facebook anunţul Asociaţiei maghiare de fotbal (MLSZ) privind introducerea de bannere care să înfăţişeze o hartă a Ungariei istorice la meciurile echipei naţionale, afirmând că politica nu are ce să caute în sport, motiv pentru care speră că ştirea ppotrivit căreia UEFA ar fi fost de acord ca Ungaria să folosească la fotbal ”un drapel cu însemne revizioniste” să fie inventată sau o lansată artificial de nişte minţi înflăcărate. El îşi exprimă speranţa ca UEFA să nu accepte aşa ceva.

El subliniază că se aşteaptă  ca UEFA să nu accepte aşa ceva, ”să nu dea oxigen unor teorii revizioniste, să nu permită intoxicarea fotbalului de către interese şi mize politice”.

”Până la clarificarea poziţiei UEFA, recomand tuturor să fie reţinuţi în a prelua sau comenta ceva ce ar putea fi o poveste ruptă de realitate. Este un context în care sunt aruncate multe „fitile” de acest fel, tocmai de către cei care vor tensiune, dezbinare şi o slăbire a societăţilor noastre”, afirmă Ionuţ Stroe.
Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img