Saturday, June 3, 2023

Actrița Chiara Mastroianni, fiica lui Marcello Mastroianni şi a Catherinei Deneuve, maestru de ceremonii la Festivalul de Film de la Cannes

Recomandare:

Actriţa franceză Chiara Mastroianni va fi maestru de ceremonii al Festivalului de Film de la Cannes care va avea loc între 16 şi 27 mai, a anunţat France Télévisions şi Brut, partenerii festivalului.

Fiica lui Marcello Mastroianni şi a Catherinei Deneuve îi urmează în acest rol lui Virginie Efira, Doria Tillier, Edouard Baer sau Monica Belluci. „Ea va avea şi onoarea de a prezenta gala de închidere alături de juriul prezidat de regizorul suedez Ruben Östlund, sâmbătă, 27 mai”, precizează comunicatul. 

Obişnuită la Cannes şi figură de necontestat a cinematografului francez de autor, actriţa a fost laureată în 2019 cu premiul de interpretare al secţiunii Un Certain Regard pentru rolul din „Chambre 212”, la 11 ani după ce a făcut parte din juriul de lungmetraje.

„Prima dată când am fost la Festivalul de la Cannes a fost pentru primul meu film, „My Favorite Season” de André Téchiné. Eram în competiţie oficială, aveam 20 de ani şi am fost foarte impresionată”, îşi aminteşte actriţa. 

Chiara Mastroianni: Am un trac imens, dar sunt încântată

„O văd ca pe o şansă absolută de a participa la cea mai frumoasă selecţie de cinema din lume. O fac cu mare sinceritate pentru că dorinţa mea de a deveni actriţă s-a născut din dragostea mea pentru filme, din plăcerea mea de spectator”. 

Chiara și Marcello Mastroianni

Thierry Frémaux, delegatul general al festivalului, a dezvăluit joi lista celor 19 filme care vor fi în competiţie anul acesta. O selecţie marcată anul acesta de prezenţa regizoarelor, ceva mai numeroase decât de obicei.

Cu cinci săptămâni înainte de începerea cursei pentru Palme d’Or, festivalul ar trebui să-şi extindă lista de filme incluse în competiţie, precum şi să prezinte componenţa juriului din care se cunoaşte până acum doar preşedintele, regizorul suedez Ruben Östlund, premiat cu Palme d’Or anul trecut pentru „Triangle of Sadness”. 

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img