Sunday, May 28, 2023

A fost desemnată personalitatea europeană a anului 2022

Lidia Popa

Recomandare:

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost desemnată Personalitatea europeană a anului 2022 de juriul Trombinoscope, anuarul lumii politice din Franța.

Premiul a fost înmânat joi, 16 februarie 2023, Ambasadoarei Republicii Moldova în Franța, Corina Călugăru, în prezența juriului și editorului Trombinoscope, Francois-Xavier d’Aillieres, a reprezentanților presei franceze, și a personalităților politice marcante de la Paris, printre care Președinta Adunării Naționale, Yaël Braun-Pivet, și Prim-ministra Franței, Elisabeth Borne. 

Mesajul președintei Maia Sandu

Într-un mesaj video. adresat celor prezenți la ceremonie, Maia Sandu le-a mulțumit pentru aprecierea eforturilor Republicii Moldova de a rămâne parte a lumii libere și a avansa pe parcursul nostru european, se arată într-un comunicat media al Președinției.

Premiile Trombinoscope sunt premii anuale, acordate politicienilor și personalităților din viața publică franceză și europeană. Începând cu anul 1992, Trombinoscope premiază personalități politice care s-au marcat prin activitate și profesionalism politic.

Printre premianții distinși cu premiul „personalitatea europeană a anului” sunt Angela Merkel (2020), Christine Lagarde și Ursula Von der Leyen (2019), Federica Mogherini (2016) și alții.

Despre Trombinoscope

Le Trombinoscope este o publicație francofonă de servicii de anuare pentru lumea politică franceză. Este publicată în două volume. Trombinoscope a fost creat în 1981 de Félix Colin, pe atunci jurnalist parlamentar, și este publicat de Huveaux Politique, o filială a Dods (Group) PLC.

Publicată în fiecare an, revista conține biografiile a 7 500 de personalități și are un tiraj de 12 500 de exemplare, potrivit wikipedia. Trombinoscope acordă, de asemenea, numeroase premii anuale: personalitatea politică a anului, ministrul anului, revelația politică a anului, deputatul anului, senatorul anului, alesul local al anului și europeanul anului.

Dods PLC publică, de asemenea, “La Lettre du Trombinoscope”, un buletin lunar, cu un tiraj de 3 500 de exemplare. Există, de asemenea, un Trombinoscop pentru Uniunea Europeană, publicat începând cu anul 2000, cu 3.400 de biografii, și Trombinoscopul Sănătății, publicat începând cu 2006, care conține 600 de biografii.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img