Sunday, May 28, 2023

A fost confirmată o nouă specie de pisică misterioasă

Recomandare:

O veste pentru iubitorii de pisici. Iată că a fost confirmată o nouă specie de pisică misterioasă.

Existența unei pisici cunoscute sub numele de “pisica vulpe” a fost dovedită oficial ca fiind o specie unică de către guvernul francez, joi, 23 martie 2023.

Pisica vulpe a fost o creatură mitică în Corsica timp de aproximativ 200 de ani. Cunoscută local sub numele de “ghjattu volpe”, felina este greu de diferențiat de alte specii de pisici. Testele genetice au dovedit că pisica vulpe este într-adevăr o specie nou descoperită, a declarat agenția pentru biodiversitate OFB.

O mică echipă de la Oficiul Național pentru Vânătoare și Faună Sălbatică (ONCFS), condusă de Pierre Benedetti, studiază animalul din 2008.

Dl Benedetti știa încă din copilărie poveștile despre pisica vulpe – un animal cu dungi și cu blană groasă despre care se spunea că atacă oile și caprele de pe dealurile corsicane.

În calitate de șef al unității de gestionare a zonelor naturale și a faunei terestre din Corsica, Benedetti s-a dedicat urmăririi lor.

El a spus: “Am auzit de acest animal încă din copilărie, dar nu l-am văzut niciodată. A existat o mitologie în jurul lui, dar am capturat aproximativ 20 în ultimii 10 ani.

"Pisica vulpe nu are nimic de-a face cu vulpea. Este o pisică. De fapt, este strămoșul pisicii domestice”.
"Desigur, este o meserie care mă pasionează", a declarat domnul Benedetti. "Fără pasiune, o astfel de treabă este imposibilă, mai ales că nimeni nu a crezut în pisica vulpe. Dar va fi un adevărat succes doar atunci când va fi pe lista recunoscută a speciilor sălbatice".

Folosind momeli și mirosuri, Benedetti a reușit să captureze un număr mic de pisici care au fost anesteziate pentru a fi cântărite, măsurate și fotografiate înainte de a fi eliberate din nou.

"Pisica vulpe are o lungime de aproximativ 85 cm cu tot cu coadă. Are semne fenotipice bine identificate, dar nu dimensiunea este cea care o diferențiază”.
"Există culoarea blănii, textura, lățimea urechilor… o mulțime de elemente care îl diferențiază de un animal domestic".

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img