Tuesday, June 6, 2023

A ajuns la închisoare după ce a “gesticulat agresiv” la adresa unui biciclist. Foto

Recomandare:

Mergea pe stradă în Marea Britanie și a ajuns ulterior să fie condamnată la trei ani de închisoare pentru omor prin imprudență, după ce a făcut gesturi agresive la adresa unei bicicliste în vârstă, care a fost ucisă, ulterior, de o mașină.

Mai exact este vorba despre o femeie în vârstă de 49 de ani din Marea Britanie, care a fost închisă pentru trei ani sub acuzația de omor prin imprudență, după ce a strigat și a gesticulat agresiv la adresa unei bicicliste în vârstă de 77 de ani, care a pierdut apoi controlul bicicletei și a fost ucisă de o mașină care trecea pe lângă ea.

Grey a fost găsită vinovată de omor prin imprudență, în urma unui proces la Peterborough Crown Court și a fost condamnată la trei ani de închisoare joi, 1 martie 2023.

Potrivit unui comunicat de presă al poliției din Cambridgeshire, Auroil Grey a strigat și a făcut gesturi agresive la adresa biciclistei Celia Ward.

Incidentul a avut loc în Huntingdon Cambridgeshire și chiar în momentul în care Grey a gesticulat, Ward a pierdut controlul și a intrat în fața unei mașini care trecea pe lângă ea și a lovit-o, șoferul neputând să oprească, fiind de asemenea liuat prin surprindere.

Celia Ward, care era o moașă pensionată, a fost declarată moartă de către paramedicii ajunși la fața locului.

“Cele două femei erau pe cale să treacă una pe lângă cealaltă când Gray “a gesticulat într-un mod ostil și agresiv” către Ward”, se arată într-o declarație a procurorului Simon Spence KC.

Imaginile de pe camerele de supraveghere locale ale incidentului arată cum Grey, care suferă de paralizie cerebrală, face un gest către Ward, chiar înainte ca aceasta să piardă controlul bicicletei și să cadă pe șosea.

Oficialii au declarat că, după incident, Grey a fugit și s-a dus să cumpere alimente de la un magazin Sainsbury´s din apropiere.

Într-o declarație dată de Grey în timpul investigațiilor efectuate de poliție, aceasta susține că “era parțial văzătoare și se simțea neliniștită deoarece bicicleta se deplasa “cu viteză” în mijlocul trotuarului. Ea a adăugat că ar fi putut ridica mâna fără să vrea”.

“Acesta a fost un caz dificil și tragic. Toată lumea va avea propriile păreri despre bicicliști, trotuare și piste de biciclete, dar ceea ce este clar este că reacția lui Auriol Grey la prezența Celiei pe o bicicletă cu pedale a fost total disproporționată și, în cele din urmă, s-a constatat că a fost ilegală, ceea ce a dus la moartea prematură și inutilă a Celiei”, a declarat sergentul detectiv Mark Dollard.

Acesta a adăugat: “Sunt mulțumit de verdict și sper că acesta este un memento clar pentru toți utilizatorii de drumuri să aibă grijă și să fie atenți unii cu alții. Vreau să îmi fac timp pentru a recunoaște familia Celiei și să le mulțumesc pentru răbdarea și demnitatea de care au dat dovadă pe toată durata anchetei și a procesului.”

Soțul Celiei, David Ward, a emis, de asemenea, o declarație în urma sentinței: “După 53 de ani de căsnicie fericită, Celia a fost luată de lângă mine în cel mai oribil mod, lăsându-mă doar cu amintirile mele. Era amabilă, calmă, atentă, veselă și competentă în tot ceea ce făcea.

Moartea ei mi-a provocat o mare suferință. Ne bazam unul pe celălalt, împărtășeam același simț al umorului și aceeași viziune asupra vieții și ne bucuram de compania celuilalt. Îmi lipsește teribil de mult.”

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img