Saturday, June 3, 2023

200.000 de familii se oferă să adopte orfani ai cutremurului din Turcia. Video

Recomandare:

Ministerul turc al Familiei și Serviciilor Sociale a declarat că aproape 200.000 de persoane s-au oferit să adopte sau să devină familii adoptive pentru copiii care și-au pierdut părinții în cutremur.

Oficiali ai ministerului au declarat marți, 14 februarie 2023, pentru cotidianul Hurriyet Daily, că înainte de cutremur primeau doar două sau trei cereri de adopție, dar că după cutremur au fost inundate.

Oficialii spun că departamentul se ocupă de cei care au nevoie de plasament familial și au început procesul de evaluare a familiilor pentru adopție, dar au spus că deocamdată vor fi luați în considerare doar cei care se află deja în evidențele lor și care au trecut de criteriile lor.

Ministrul Familiei și al Serviciilor Sociale, Derya Yanık, a declarat: “Nu există nici un motiv pentru care să fie luate în considerare: “În prezent, nu putem da copiii noștri victime ale cutremurului celor care doresc să fie familii adoptive sau să aibă grijă de copiii noștri periodic, deoarece acești copii sunt traumatizați.

“Prin urmare, dacă nu se află în mediul cu care sunt obișnuiți, preferința noastră este ca copiii noștri să fie cu personalul nostru de specialitate”.

Departamentul are, de asemenea, o perioadă de așteptare pentru a permite membrilor familiei să își identifice copiii dragi înainte ca aceștia să fie dați spre adopție.

Totodată, același departament se așteaptă ca cei mai mulți să fie solicitați de către rude, avocatul Büșra Erman declarând:

“Copiii nu sunt livrați direct altor persoane care spun că sunt rude”.

“De asemenea, aceștia trebuie să treacă prin aceleași procese și pot obține titlul de familie adoptivă doar dacă cererea este pozitivă.”

Amploarea devastării a fost egalată doar de amploarea generozității din Turcia, deoarece peste 200.000 de familii s-au oferit deja să adopte orfanii cutremurului devastator.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img