Thursday, June 1, 2023

20 de morți și zeci de răniți în urma căderii unui autocar turistic într-un râu

Recomandare:

Un autobuz turistic s-a prăbușit de pe un pod într-un râu sud-african umflat de ploile abundente, provocând cel puțin 20 de morți și zeci de răniți.

Potrivit Metro, marți, 14 februarie 2023, autobuzul a fost implicat într-o coliziune frontală cu o dubă de securitate în apropiere de orașul Louis Trichardt.

Martorii oculari au relatat că autobuzul a lovit barierele de pe pod înainte de a se răsturna și de a ajunge în râul umflat de dedesubt, aterizând pe o parte.

Se spune că ploaia abundentă împiedică eforturile de salvare, paramedicii având dificultăți în desfășurarea operațiunii de salvare. Se spune că majoritatea victimelor ar fi fost persoane prinse sub autobuz.

Un purtător de cuvânt al ambulanței, citat de presa externă, a declarat:

“Trei persoane au fost găsite decedate pe marginea drumului și 16 jos, lângă râu – toate au fost declarate moarte la sosire.

“Un pacient, dintre cei 69 de pasageri confirmați transportați la spital pentru diverse răni, a murit între timp”.

Autoritățile spun că nu este clar câte persoane se aflau în autobuz, accidentul având loc luni seară, în jurul orei 20.00.

Zona este una dintre cele șapte provincii din Africa de Sud care au fost afectate de inundații din cauza efectelor sistemului meteorologic La Nina.

Accidentele de autobuz nu sunt neobișnuite în Africa de Sud, unde numărul de morți pe șosele este unul dintre cele mai ridicate din lume, însă accidentele în care până la 20 de morți și alte zeci de răniți sunt mai puțin frecvente.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img