Thursday, June 1, 2023

2 noi puncte de trecere a frontierei siriene deschise pentru ajutor. Numărul morților depășește 41.000

Recomandare:

Pandemie, cutremur. Oamenii au plecat în lumea de dincolo brusc și total nepregătiți pentru a părăsi această lume pământeană.

Nimeni nu a avut și nici nu are răspunsuri științifice. Până și cercetătorii au fost prinși total nepregătiți. Unii poate știu despre ce este vorba, dar nu au voie să spună, pentru ca oameni să nu intre în panică. A rămas un singur răspuns: imprevizibilul. El ne-a luat multe vieți de pe Pământ, prea multe.

Au trecut nouă zile de la cutremurele care au zguduit sudul Turciei și nord-vestul Siriei pe 6 februarie 2023, provocând zeci de mii de victime în ambele țări. În timp ce câteva persoane sunt încă salvate după mai bine de 200 de ore de stat blocate sub dărâmături, probabilitatea de a găsi supraviețuitori scade de la o oră la alta.

În Siria, regimul lui Bashar al-Assad a deschis punctele de trecere a frontierei Bab al-Salam și Al Raee pentru ajutor, a declarat un purtător de cuvânt al Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare, iar un convoi al Națiunilor Unite a trecut în nord-vestul Siriei prin Bab al-Salam.

Ultimele noutăți

Bilanțul victimelor din Turcia și Siria a depășit 41.000 de morți. În Turcia, numărul morților a crescut la 35.418, a declarat marți președintele Recep Tayyip Erdogan.

Între timp, 1.414 decese au fost raportate de Ministerul Sănătății al guvernului sirian, iar agenția umanitară a ONU a raportat 4.400 de decese în nord-vestul Siriei, controlat de rebeli.

Camioanele cu ajutoare ale ONU care transportă materiale pentru adăposturi, pături, saltele și covoare au intrat marți și într-o regiune din Siria controlată de rebeli prin punctul de trecere Bab al-Salam, a anunțat Organizația Internațională pentru Migrație, la o zi după ce secretarul general al ONU a anunțat deschiderea granițelor.

În total, cel puțin 95 de camioane cu ajutoare ONU au intrat în nord-vestul Siriei până marți, a transmis agenția umanitară.

UNICEF a menționat de asemenea într-un comunicat media că “se teme că multe mii de copii au fost uciși” de cutremurele din Turcia și Siria. Deși organizația nu dispune de cifre verificate privind victimele din rândul copiilor, aceasta a declarat că se știe că peste 7 milioane de copii trăiesc în provinciile afectate de dezastru.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a subliat totodată că se așteaptă să își dubleze apelul de 43 de milioane de dolari pentru intervenția în caz de cutremur în zilele următoare, pe măsură ce amploarea crizei devine mai clară.

ONU a lansat marți un apel pentru un ajutor de 397,6 milioane de dolari pentru a ajuta victimele cutremurului din Siria, menționând ca “nevoi prioritare” adăposturi, alimente, medicamente, dispozitive de încălzire și utilaje grele pentru îndepărtarea molozului.

Și Statele Unite planifică pentru “nevoile pe termen lung” ale supraviețuitorilor din Turcia și Siria, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, citat de Washington Post.

Și România a trimis deja primul lor de ajutoare și în Siria, după cum a anunțat Raed Arafat.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img