Saturday, June 3, 2023

1500 de polițiști de frontieră asigură controlul și supravegherea la granița Republicii Moldova

Recomandare:

1500 de polițiști de frontieră asigură controlul și supravegherea la granița Republicii Moldova.

În perioada Sărbătorilor pascale, pentru a asigura operativitate la trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova, dar și în vederea excluderii a orice risc de securitate la frontieră, la nivelul Poliției de Frontieră a fost dispus un set de măsuri speciale. 

Alături de colegii din MAI, Serviciul Vamal și omologii din statele vecine, se va lucra și de această dată la capacitate maximă, pentru a garanta securitate, ordine publică și siguranță cetățenilor, după cum ne-au comunicat reprezentații de la granița R. Moldova.

Concret, un număr de circa 1500 de polițiști de frontieră sunt implicați zilnic în activitățile de control și supraveghere a frontierei de stat.

Monitorizarea situației la frontieră se realizează 24/24 și la necesitate este suplinit numărul de angajați din prima linie, dar și a tehnicii speciale de control.

În punctele de trecere a frontierei, în cazurile de majorare a fluxului de călători și mijloace de transport va fi folosită la maxim infrastructura cu deschiderea suplimentară a benzilor de circulație, dar și aplicarea REVERS (redirecționarea traficului pe sensul opus de deplasare).

Totodată, în perioada sărbătorilor de Paști, la solicitarea APL, vor fi deschise puncte de trecere locale, amplasate pe sectorul moldo-ucrainean, pentru a facilita trecerea frontierei de către cetățenii Republicii Moldova și Ucrainei care locuiesc permanent în raioanele administrative de frontieră în baza pașapoartelor interne (buletin de identitate) sau în baza pașapoartelor pentru ieșire peste hotare și trecerea frontierei cu mijloace de transport care aparțin acestora a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone.

Recomandări pentru călători

Poliția de Frontieră vine cu unele recomandări pentru cetățenii care intenționează să traverseze frontiera de stat în această perioadă. Pentru început, rugăm să verificați valabilitatea și statutul documentului de călătorie, cu care intenţionați să tranzitați hotarele țării.

Atenție! În cazul în care planificaţi să mergeţi în călătorie cu copiii minori, asiguraţi-vă că ați perfectat documentele acestora, iar în scopul evitării formării cozilor, instituția de frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele.
De exemplu, anul trecut, în perioada sărbătorilor de Paște și Blajini (Paștele Morților), respectiv perioada 23 aprilie – 3 mai 2022, la frontiera de stat au fost înregistrate circa 431 mii de traversări persoane, precum şi peste 115 mii traversări mijloace de transport. 

Cel mai solicitate puncte de trecere au fost Leuşeni, Aeroportul Internațional Chişinău, Sculeni, Cahul, Otaci și Giurgiulești.

Informațiile au fost transmise pe adresa redacției de către Secția relații publice Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img