Tuesday, June 6, 2023

11 minute? O plimbare zilnică în pas vioi ar putea reduce riscul de deces prematur

Recomandare:

Un nou studiu efectuat pe un număr semnificativ de 30 de milioane de persoane a constatat că chiar și o cantitate mică de exerciții fizice ar putea reduce riscul de boli de inimă, de anumite tipuri de cancer și de deces prematur.

Iată că mersul pe jos, timp de cel puțin 11 minute în fiecare zi, ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 25%, potrivit celui mai amplu studiu realizat până în prezent privind activitatea fizică, riscul de boală și mortalitatea.

Publicat în British Journal of Sports Medicine, studiul menționat a analizat datele de sănătate pentru peste 30 de milioane de persoane, căutând corelații între cât de mult se mișcă oamenii și cât de mult și bine trăiesc.

Concluziile sale arată că chiar și cantități mici de exerciții fizice contribuie la îmbunătățiri substanțiale ale longevității și pot reduce riscurile de a dezvolta sau de a muri de boli de inimă și de multe tipuri de cancer.

Opinii avizate

“Anchetatorii au analizat în mod extensiv dovezile disponibile și au oferit rezultate încurajatoare”, a declarat I-Min Lee, profesor de epidemiologie la Harvard T.H. Chan School of Public Health, care nu a fost implicat în noul studiu.

Analiza statistică a studiului sugerează că 1 din 10 din toate decesele premature ar putea fi evitate dacă fiecare dintre noi s-ar ridica și s-ar mișca chiar și puțin mai mult decât o fac mulți dintre noi în prezent.

Concluziile studiului de ultimă oră

150 de minute de exierciții fizice și mișcare săptămânală moderată ar trebui să rămână obiectivul nostru de bază. Persoanele care au reușit să facă atâta efort au avut cu aproximativ 31% mai puține șanse de a muri prematur decât persoanele inactive.

Dar, întrucât două treimi din cei peste 30 de milioane de participanți nu au făcut atât de multă mișcare, cercetătorii au analizat și impactul unei mișcări mai puțin intense. În mod brașovenesc, impactul a fost mare. Bărbații și femeile care au acumulat doar 75 de minute pe săptămână de exerciții fizice moderate, sau aproximativ 11 minute pe zi, au avut cu 23 la sută mai puține șanse de a muri prematur din orice cauză decât persoanele care au făcut mai puțină mișcare.

Aceste 11 minute zilnice de exerciții fizice au redus, de asemenea, riscul de boli de inimă cu 17 procente și de cancer de orice fel cu 7 procente, scrie presa externă.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img